Ekonomi

Borsa yükselişe geçti: Bugün en çok hangi hisseler kazandı?

Investing.com – Borsa İstanbul’da seçim sürecinin ardından başlayan toparlanma yeni kabinenin açılmasıyla devam ediyor.

BİST 100 Pozitif açılışın ardından gün boyu yukarı yönlü seyrini sürdürerek son saatte %5 değer artışına ulaşarak 5.370 puan bandına ulaştı. Borsa İstanbul’daki yükseliş, Mehmet Şimşekatamasının da etkisiyle devam etti.

Mevcut durumda BIST 100, yılın başından beri daha düşük zirvelerle oluşturduğu düşüş trendini de son iki işlem gününde yaşanan fiyat artışıyla kırdı. BIST 100’de de işlem hacmi bir önceki haftaya göre artış gösterdi ve gün sonunda günlük işlem hacmi 90 milyar TL’yi aştı.

Borsa İstanbul’un bugünkü yükselişinde öne çıkan şubeler toplu taşımaVe petrokimya oldu. Kapanış segmentine isabetli taşıma %9’u aşan değer artışı ile 17.921 puana yükseldi ve bu noktada yeni bir rekor seviyeye imza attı. Petrokimya ise %6,5 artışla 9 bin 800 puana yükseldi.

Geçen hafta yükseliş trendinde lider bankalar , bugün %3’lük bir fiyat artışı kaydetti. Ana bölümlerin ortasında Sanayi%4,5, hizmet%5 ve finans%4’e yakın bir değer artışı var.

Son durumda BİST 100’de 98 hisse pozitif kalırken, 2 hisse negatif kaldı. BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetleri arasında bugün en pahalı hisse senetleri;

  • sasa
  • HECT’ler
  • TAVHL
  • BRYAT
  • PGSUS
  • THYAO
  • KÇOL

gerçekleşti.

KLRHOVe ÇİMSAhisse senetleri ise sırasıyla %2,5 ve %1,5’lik kısmi düşüşlerle yükselişe eşlik etmedi.

Borsa İstanbul’da yukarıdaki paylarla birlikte, SNICA, ADEL, GENEL, OSMENVe ZEDURtavan fiyatına yükseldi ve en çok kazandıran hisselerden biri oldu.

Borsa İstanbul bugün İŞ SENİNLEVe İMASMen çok değer kaybeden hisseler ise taban fiyata geriledi.

En yüksek işlem hacmine sahip hisselerin ortasında bankalar öne çıkarken YKBNK, AKBNKVe GARANTİ ilk 3 sırayı yaptı. daha sonra ŞİŞE, THYAO, KÇOLVe sasagelmek.

Dış piyasalarda ise Çin endeksleri Asya piyasalarında günü negatif kapattı. Asya’nın geri kalanı artı tarafta kaldı. Avrupa endeksleri kapanışa doğru doğru satışla hareket etti. Avrupa’da CAC 40, %1’e yakın düşüşle ön plana çıktı.

ABD endeksleri güne karışık hareketlerle başladı. NasdakVe S&P 500, hafif pozitif bir yatay başlangıç ​​yaparken Dow Jonesgüne %0,2’lik kısmi düşüşle başladı.

Author: Günay Caymaz

Borsa bilgileri, gerçeğe uygun değer, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. katılmak tıklamak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu